top of page
Dagindeling

   Dagindeling

 

tussen droom en daad

 

8:30

Verzamelen van alle feestelingen

in de foyer van het Ufo
9:00

Indeling en start van de workshops

Breakdance

Cartoontekenen

Mep erop los!

Graffiti

Droom zoet op je zelfontworpen kussensloop

Collage

Taiko
Acrogym
Boomwhackers

Hip Hop

11:15

Ontvangst van de ouders en familie & afhalen polsbandjes receptie (Ufo)

11:30 

De deuren gaan open voor de voorstelling die ongeveer om 12:00 aanvangt. De toegang tot de voorstelling is gratis voor iedereen! Enkel de receptie is betalend.

12:00 > 13:00 

Feest en voorstelling voor de feestelingen, ouders, familie en genodigden in het auditorium Leon De Meyer (Ufo) 
Vanaf 13:00

Receptie met de feestelingen, ouders, familie, vrienden, sympathisanten en genodigden in de foyer (Ufo)

Keuze woerkshops

 

Keuze workshops

 

Als je bent ingeschreven voor het Feest Vrijzinnige Jeugd, zal je van je leerkracht n.c. zedenleer een overzicht van alle workshops ontvangen in de klas. Uit die lijst kies jij je drie favorieten. Wij zullen je in één van die drie groepen onderverdelen. Inschrijven voor de workshops kan dus enkel via jouw leerkracht n.c. zedenleer. Dit kan tot vrijdag 1 maart 2024.

Voorstelling van

de workshops

 

1. Breakdance 

Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In battles proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body-rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven! Schrijf je in en draai je wereld op zijn kop!

2. Cartoontekenen 

De workshop gaat door in een leuke ruimte waar we leren cartoonfiguren ontwerpen, humor brengen en zoeken naar ‘mijn eigen cartoon’. We baseren ons op volgende vragen: ‘hoe ontwerp ik mijn eigen cartoonesk figuurtje? Hoe breng ik humor in mijn tekening? Hoe bepaal ik de compositie en inhoud?’ Na deze workshop zal er her en der een vleugje humor blijven hangen. En wie weet, word je wel de nieuwe cartoonist in jouw dorp of stad?!

3. Mep Erop Los! 

Je dag beginnen met muziek, het kan je alleen maar vrolijker maken! In deze workshop verkennen we de wereld van allerlei ritmes. We laten onze muzikale kriebels helemaal de vrije loop op grote metserskuipen. Met stokken maar ook met onze handen, voeten en stem kunnen we mooie klanken maken! Via spel, toneel en beweging leren we, spelenderwijs, nieuwe ritmes kennen, maar zoeken we evengoed naar hoe we zelf muziek kunnen creëren. Een uitdagende workshop boordevol spelplezier voor rakkers die weten van aanpakken!

4. Graffiti 

Een workshop street art. Laat je verf en penselen maar thuis, want vandaag schilder je met een spuitbus. Durf jij het aan om met een echte graffiti-artiest samen te werken? Eerst leer je de verschillende spuittechnieken, daarna ontwerp en spuit je je eigen muurschilderij! Oefen alvast je vingerspieren!

5. Droom zoet op je zelfontworpen kussensloop

Kussens heb je nooit genoeg, toch? Is het niet om heerlijk op te slapen, dan misschien wel om tegen te lezen, te chillen of als zachte ruggensteun aan je bureau. Laat de designer in je los en ontwerp je eigen kussensloop. Je leert met flock- en flexfolie werken en werkt af met textielstiften. Na deze workshop neem je je eigen, unieke en hoogstpersoonlijke kussensloop mee naar huis.

6. Collage

Je wil kunstenaar worden, maar je weet niet hoe? Je zou wel in het hoofd willen kruipen van een moderne kunstenaar? Om zijn geheimen te lezen moet je op een andere manier leren kijken. We mogen ongeremd te werk gaan en komen door verschillende dingen te combineren tot verrassende resultaten. Jij, ik en de anderen, belangrijke beelden, symbolen en gevoelens in je leven komen aan bod. Het werk is een cadeau voor jezelf of voor iemand die je nauw aan het hart ligt.

7. Taiko

Reis terug naar de tijd van de Samoerai en laat je meeslepen door de opzwepende ritmes van de mysterieuze Taiko-drums. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden.

8. Acrogym 

Acro is een van de jongste gymdisciplines en in Vlaanderen ontzettend populair. In deze sport worden indrukwekkende menselijke piramides afgewisseld met salto’s, individuele delen en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. Hou jij van turnen, acrobatie en van samenwerken? Dan is de workshop acrobatische gymnastiek zeker iets voor jou.

9. Boomwhackers 

Altijd al de spotlights willen delen met iconen als Billie Eilish, Pommelien Thijs en Harry Styles? Dit is je kans! Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de coolste ritmes en klanken, geïnspireerd door zowel moderne popmuziek als door jouw eigen melodieuze ingevingen. Jouw uitrusting voor deze ontdekkingstocht? Kleurrijke buizen, opwindende slaginstrumenten, maar ook je eigen lichaam en stem. Samen ontdekken we hoe we mooie klanken en hippe beats kunnen creëren en hoe we die kunnen samenbrengen tot een fantastisch, eigentijds en melodieus geheel. Muzikale dromen kunnen uitkomen: wees zelf de ster op het podium!

 

10. Hip Hop

In deze workshop leer je op stoere en funky hiphopnummers coole dansmoves vol verbluffende choreo’s waarbij geen regels of technieken aan te pas komen. Go for it!

bottom of page