top of page

Feest in het Ufo

Dagprogramma

59e Feest Vrijzinnige Jeugd Gent

7 mei 2022

Ufo Sint-Pietersnieuwsstraat 33-35

8:30

Verzamelen van alle feestelingen in de foyer van het Ufo
9:00

Indeling en start van de workshops

Graffiti
Acrogym
Cartoontekenen
Mep erop los!
Urban dance (hip-hop, street style, R&B)
Breakdance
Ontwerp je eigen heldencape
Schilderen
Taiko

11:15

Ontvangst van de ouders en familie & afhalen polsbandjes receptie (Ufo)
11:50 — 13:00

Feest en voorstelling voor de feestelingen, ouders, familie en genodigden in het auditorium Leon De Meyer (Ufo) V
13:00

Uitgebreide receptie met de feestelingen, ouders, familie, vrienden, sympathisanten en genodigden in de foyer (Ufo)

Voorstelling van de workshops

Kies bij je inschrijving vier workshops uit die je het liefst zou doen. Wij zullen je in één van die vier groepen onderverdelen. Alle workshops hebben een link met ons thema ‘Wij zijn helden’.

1. Graffiti (Kevin Cottrell & Graffiti vzw)Een workshop street- art. Laat je verf en penselen maar thuis, want vandaag schilder je met een spuitbus. Durf jij het aan om met een echte graffiti-artiest samen te werken? Eerst leer je de verschillende spuittechnieken, daarna ontwerp en spuit je je eigen muurschilderij! Oefen alvast je vingerspieren!

2. Acrogym (Astrid van Hilst en Barbara De Vlaeminck)Acro is een van de jongste gymdisciplines en in Vlaanderen ontzettend populair. In deze sport worden indrukwekkende menselijke piramides afgewisseld met salto’s, individuele delen en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. Hou jij van turnen, acrobatie en van samenwerken? Dan is de workshop acrobatische gymnastiek zeker iets voor jou.

3. Cartoontekenen (Gifant)De workshop brengen we door in een leuke cartoonruimte waar we leren cartoonfiguren ontwerpen, humor brengen en zoeken naar ‘mijn eigen cartoon’. We baseren ons op volgende vragen: ‘hoe ontwerp ik mijn eigen cartoonesk figuurtje? Hoe breng ik humor in mijn tekening? Hoe bepaal ik de compositie en inhoud?’ Na deze workshop zal er her en der een vleugje humor blijven hangen. En wie weet, word je wel de nieuwe cartoonist in jouw dorp of stad?!

4. Mep Erop Los! (Gifant)
Je dag beginnen met muziek, het kan je alleen maar vrolijker maken!
In deze workshop verkennen we de wereld van allerlei ritmes. We laten onze muzikale kriebels helemaal de vrije loop op grote metserskuipen. Met stokken maar ook met onze handen, voeten en stem kunnen we mooie klanken maken! Via spel, toneel en beweging leren we, spelenderwijs, nieuwe ritmes kennen, maar zoeken we evengoed naar hoe we zelf muziek kunnen creëren.

Een uitdagende workshop boordevol spelplezier voor rakkers die weten van aanpakken!

5. Urban dance (Dansschool De Ingang)Wil je leren dansen zoals in je favoriete videoclips? Hou je van expressief dansen op moderne urban muziek? Wat Urban Dance zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Strakke danspassen worden gecombineerd met een lekkere flow. Op de strakke en swingende Hip Hop beats leer je een verhaal te ‘dansen’. En dit maakt het nou net zo leuk, uitdagend en vernieuwend. In deze workshop  zijn energie en muzikaliteit de kernwoorden.

6. Breakdance (Sam de Waele - Team Schmetta – Skillznation of Dansschool De Ingang)
Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In 'battles' proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body-rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven!

 

7. Ontwerp je eigen heldencape! (Sara Willems)
Laat de designer in je los en ontwerp je eigen heldencape! Of T-Shirt, dat mag ook. Maak een ontwerp voor je eigen print en leer met flockfolie te werken. Na deze workshop neem je je eigen, unieke en hoogstpersoonlijke cape of t-shirt mee naar huis.

8. Schilderen (Eddy Carels)
Je wil kunstenaar worden, maar je weet niet hoe? Je zou wel in het hoofd willen kruipen van een moderne kunstenaar? Om zijn geheimen te lezen moet je op een andere manier leren kijken. We gaan werken met dikke pakken en lagen verf en we mogen ongeremd te werk gaan. Jij, ik en de anderen, belangrijke beelden, symbolen en gevoelens in je leven komen aan bod. Het werk is een cadeau voor jezelf of voor iemand die je nauw aan het hart ligt.

9. Taiko (Tataké Taiko)
Reis terug naar de tijd van de Samoerai en laat je meeslepen door de opzwepende ritmes van de mysterieuze Taiko- drums. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden.

UFO
Urban Challenge
Urban Challenge

 

Hier kan je de instructies downloaden om het spel te spelen. Alle instructies heb je ook gekregen via mail. In die mail vind je ook de qr-code die nodig is om het spel te spelen. Check zeker je spam-box of ongewenste mail als je onze mail niet direct in je inbox vindt.

(Urban Challenge gaat enkel door als de coronamaatregelen bepalen dat het feest in het Ufo niet kan doorgaan)

bottom of page