top of page
Waar en wannee

60ste Feest Vrijzinnige Jeugd Gent

6 mei 2023

Campus Ufo, (Universiteitsforum)
Sint-Pietersnieuwstraat 33-35, 9000 Gent

(= kant grote, brede gevlekte trap)

 

Parkeren kan in parking Sint-Pietersplein 
of parking 
Gent Zuid
Ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets.

Programa

   Programma

 

Back to the future

 

8:30

Verzamelen van alle feestelingen

in de foyer van het Ufo
9:00

Indeling en start van de workshops

Graffiti

Street Art
Acrogym
Cartoontekenen
Mep erop los!
Afrikaanse dans
Breakdance
Ontwerp je eigen T-shirt
Collage
Taiko

11:15

Ontvangst van de ouders en familie & afhalen polsbandjes receptie (Ufo)
11:50 — 13:00

Feest en voorstelling voor de feestelingen, ouders, familie en genodigden in het auditorium Leon De Meyer (Ufo) 
13:00

Receptie met de feestelingen, ouders, familie, vrienden, sympathisanten en genodigden in de foyer (Ufo)

Voorseling van de workshops

Voorstelling van de workshops

 

1. Breakdance 

Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In battles proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body-rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven!

2. Cartoontekenen 

De workshop gaat door in een leuke ruimte waar we leren cartoonfiguren ontwerpen, humor brengen en zoeken naar ‘mijn eigen cartoon’. We baseren ons op volgende vragen: ‘hoe ontwerp ik mijn eigen cartoonesk figuurtje? Hoe breng ik humor in mijn tekening? Hoe bepaal ik de compositie en inhoud?’ Na deze workshop zal er her en der een vleugje humor blijven hangen. En wie weet, word je wel de nieuwe cartoonist in jouw dorp of stad?!

3. Mep Erop Los! 

Je dag beginnen met muziek, het kan je alleen maar vrolijker maken! In deze workshop verkennen we de wereld van allerlei ritmes. We laten onze muzikale kriebels helemaal de vrije loop op grote metserskuipen. Met stokken maar ook met onze handen, voeten en stem kunnen we mooie klanken maken! Via spel, toneel en beweging leren we, spelenderwijs, nieuwe ritmes kennen, maar zoeken we evengoed naar hoe we zelf muziek kunnen creëren. Een uitdagende workshop boordevol spelplezier voor rakkers die weten van aanpakken!

4. Graffiti 

Een workshop street art. Laat je verf en penselen maar thuis, want vandaag schilder je met een spuitbus. Durf jij het aan om met een echte graffiti-artiest samen te werken? Eerst leer je de verschillende spuittechnieken, daarna ontwerp en spuit je je eigen muurschilderij! Oefen alvast je vingerspieren!

5. Ontwerp je eigen T-shirt!
Laat de designer in je los en ontwerp je eigen T-shirt. Maak een ontwerp voor je eigen print en leer met flockfolie te werken. Na deze workshop neem je je eigen, unieke en hoogstpersoonlijke T-shirt mee naar huis!

6. Collage

Je wil kunstenaar worden, maar je weet niet hoe? Je zou wel in het hoofd willen kruipen van een moderne kunstenaar? Om zijn geheimen te lezen moet je op een andere manier leren kijken. We mogen ongeremd te werk gaan en komen door verschillende dingen te combineren tot verrassende resultaten. Jij, ik en de anderen, belangrijke beelden, symbolen en gevoelens in je leven komen aan bod. Het werk is een cadeau voor jezelf of voor iemand die je nauw aan het hart ligt.

7. Taiko

Reis terug naar de tijd van de Samoerai en laat je meeslepen door de opzwepende ritmes van de mysterieuze Taiko-drums. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden.

8. Afrikaanse dans 

We halen de zon in huis! Afrikaanse dans is een universele manier van dansen: krachtig intensief en natuurlijk. De begeleiders leren je geen choreografie, maar zorgen er wel voor dat je je totaal durft laten gaan op de klanken die je zelf maakt op de djembé. Voel de zuiderse ritmes en dans de kriebels uit je lijf. Feest gegarandeerd! In deze workshop  zijn energie en muzikaliteit de kernwoorden.

9. Acrogym 

Acro is een van de jongste gymdisciplines en in Vlaanderen ontzettend populair. In deze sport worden indrukwekkende menselijke piramides afgewisseld met salto’s, individuele delen en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. Hou jij van turnen, acrobatie en van samenwerken? Dan is de workshop acrobatische gymnastiek zeker iets voor jou.

 

10. Street art

Kruip jij in de huid van de straatkunstenaar Banksy om zo je eigen stencils te ontwerpen? Binnen deze workshop is alles mogelijk, zolang je je creatieve geest maar de vrijheid geeft! Maak een boodschap, een statement of gewoon een leuk beeld. Met een stencil kan je deze eindeloos en overal maken.

VENTJE BLAUW.png
Tekengebied 1@3x.png
LOGO_IMD@3x.png
Geuzenhuis_mailkopie.png
bottom of page