top of page
Home
Back To the future
FVJ-220507-09.jpg
TSS_DROOM&DAAD.png

Je Feest Vrijzinnige Jeugd vieren … dat is een dag vol spanning, workshops vol energie en een show voor 1000 mensen in de grote aula van Universiteit Gent. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, tantes en nonkels, broers en zussen, achterburen en voorburen en vooral jij: feesteling!

 

Jij staat in de kijker, het is jouw dag. Een ochtend met een workshop naar keuze, een heus showmoment en als afsluiter een hapje en een drankje. Een onvergetelijke dag en een waardevol overgangsmoment.

 

Dit is het Feest Vrijzinnige Jeugd!

FVJ-220507-28.jpg
wat & waarom.png
Wat en waarom
Wat is het Feest Vrijzinnige Jeugd
en waarom meedoen?

Alle culturen en levensbeschouwingen zetten belangrijke momenten in het leven in de verf met overgangsrituelen. Als je twaalf jaar wordt, rond je een stukje van je leven af en stap je over naar een nieuwe fase van leren en ontdekken. Als twaalfjarige ga je verder op weg naar de adolescentie en de volwassenheid. Het ontdekken van de wereld gaat verder. Je wordt puber. Je gaat naar ‘de grote school’. Het luidt een tijd in van je plaats te zoeken in een ingewikkelde wereld. Vrijzinnig humanisten vieren dat moment met een Feest Vrijzinnige Jeugd.

 

Symboliek

Bij een feest denk je aan plezier en gezelligheid. En sandwiches. Toch is een Feest Vrijzinnige Jeugd meer dan dat. Veel meer. De vrijzinnig-humanistische waarden, die de afgelopen zes jaar in de lessen zedenleer aan bod gekomen zijn, spelen een belangrijke rol. En er komt ook wat symboliek bij kijken. Symboliek helpt ons om de grote dingen in het leven een betekenis te geven en verbindt ons met andere mensen.

Hoe doe je mee?
Hoe doe je mee?

Inschrijving voor deelname aan het Feest Vrijzinnige Jeugd verloopt via de leerkracht zedenleer van je school.

 

  • Je schrijft je met hulp van je ouder(s)/voogd of je leerkracht in vóór 1/12/2023.

  • In januari/februari ontvang je een infobrochure en een inschrijvingsformulier voor de workshops.

  • Je duidt enkele workshopkeuzes aan: kies je 3 favorieten. We proberen iedereen één van de gekozen workshops te laten volgen.

  • Duid ook aan of je samen met je ouders en andere gasten deelneemt aan de feestelijke receptie in de namiddag. Voor Feestelingen is die gratis, voor je ouders, vrienden en familie komt dit op 12,5€ per persoon. Jullie zijn ingeschreven voor de receptie zodra het geld is overgeschreven op de rekening van Feest Vrijzinnige Jeugd Gent vzw. De reservering voor de receptie (via het invulformulier) en betaling moet gebeuren vóór 5 april 2024. De betaling gebeurt via overschrijving op het rekeningnummer BE 15 0010 5623 6030 GEBABEBB van Het FVJ-Gent met vermelding ‘FVJ/naam feesteling + aantal volwassenen en kinderen’ (feesteling niet inbegrepen).

  • Kort voor het Feest ontvang je je deelnemerskaart. Daarop staat in welke workshop je zit.

  • De dag zelf meld je je om 8:30 aan in het Ufo van de UGent, Sint-Pietersnieuwsstraat 33-35.

FVJ_01.jpg
inschrijving receptie_2x.png
Inschrijving receptie
Inschrijven receptie

De ouders, de vergezellende personen, genodigden en sympathisanten kunnen hun inschrijving voor de receptie bevestigen door vóór 5 april 2024 te storten op rekening BE15 0010 5623 6030 / GEBABEBB van het FVJ-Gent met vermelding ‘FVJ/naam feesteling + aantal volwassenen en kinderen’ (feesteling niet inbegrepen).

Feestelingen die enkel naar het feest komen en NIET aan de receptie deelnemen, dienen dit aan te duiden op het inschrijvingsformulier.

Om een mooie herinnering aan dit evenement te kunnen bewaren, worden er foto’s genomen van de feestelingen tijdens de workshops, tijdens de voorstelling in het Ufo en tijdens de receptie. Deze foto’s kunnen achteraf gebruikt worden op sociale media of/en op de website. Indien u dit niet wenst, gelieve dit te melden via alexandra@geuzenhuis.be en naam van de feesteling, de school en leerkracht door te geven.

FVJ-220507-36.jpg
Over ons.png
Ove ons
Over ons

 

Het Feest Vrijzinnige Jeugd Gent is een organisatie van de vrijwilligers van het comité Feest Vrijzinnige Jeugd Gent vzw, onder auspiciën van deMens.nu en de Vrije Universiteit Brussel. Het Feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het IMD Oost-Vlaanderen.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Gebruik dan onderstaande contactbox en we helpen je zo goed mogelijk verder! Sandwiches moet je wel zelf smeren.

Attest klein velet
_MG_0519.jpg
Attest klein verlet

 

Afhankelijk van de sector waar je bent tewerkgesteld kan je mogelijks recht hebben op een dag verlof met behoud van loon op vrijdag 3 mei, voorafgaand op het feest van zaterdag 4 mei.

 

  • Voor een Feest Vrijzinnige Jeugd (12-jarigen), valt dit klein verlet samen met de dag van het feest. Heeft het FVJ plaats op een zondag, een feestdag of een inactiviteitsdag (bv. een zaterdag), dan valt het klein verlet samen met de activiteitsdag die onmiddellijk voorafgaat of volgt op de dag van het feest.

  • Voor een individueel (privé) Feest Vrijzinnige Jeugd heb je geen recht op klein verlet.

  • Het attest als bewijs van deelname aan het feest kan je bekomen op de dag van het feest aan de balie.

 

Contact
_MG_0397.jpg
Contact_2x.png
Contact

Bedankt voor uw inzending, wij antwoorden u zo snel mogelijk.

bottom of page