top of page
Home
Tussen droom en daad
©_GerbrichReynaert_112.jpg
TSS_DROOM&DAAD_3x.png
KOPJE ROOS_3x.png

Je Feest Vrijzinnige Jeugd vieren … dat is een dag vol spanning, workshops vol energie en een show voor 1000 mensen in de grote aula van Universiteit Gent. Mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, tantes en nonkels, broers en zussen, achterburen en voorburen en vooral jij: feesteling!

Dit is het Feest Vrijzinnige Jeugd!

 

Jij staat in de kijker, het is jouw dag. Een ochtend met een workshop naar keuze, een heus showmoment en als afsluiter een hapje en een drankje. Een onvergetelijke dag en een waardevol overgangsmoment.

KOPJE ORANJE_1_3x.png
Wat en waarom
©_GerbrichReynaert_056 kopie.jpg
wat & waarom_3x.png
KOPJE ORANJE_1_3x.png
Wat is het Feest Vrijzinnige Jeugd
en waarom meedoen?

Alle culturen en levensbeschouwingen zetten belangrijke momenten in het leven in de verf met overgangsrituelen. Als je twaalf jaar wordt, rond je een stukje van je leven af en stap je over naar een nieuwe fase van leren en ontdekken. Als twaalfjarige ga je verder op weg naar de adolescentie en de volwassenheid. Het ontdekken van de wereld gaat verder. Je wordt puber. Je gaat naar ‘de grote school’. Het luidt een tijd in van je plaats te zoeken in een ingewikkelde wereld. Vrijzinnig humanisten vieren dat moment met een Feest Vrijzinnige Jeugd.

 

Symboliek

Bij een feest denk je aan plezier en gezelligheid. En sandwiches. Toch is een Feest Vrijzinnige Jeugd meer dan dat. Veel meer. De vrijzinnig-humanistische waarden, die de afgelopen zes jaar in de lessen zedenleer aan bod gekomen zijn, spelen een belangrijke rol. En er komt ook wat symboliek bij kijken. Symboliek helpt ons om de grote dingen in het leven een betekenis te geven en verbindt ons met andere mensen.

KOPJE BRUIN_3x.png
KOPJE ORANJE_3x.png
FVJ-230506-18.JPG
Waar en Wanneer_3x.png
Waar en waneer
BOL ROOS_3x.png

Waar en wanneer

 

 

61ste Feest Vrijzinnige Jeugd Gent

4 mei 2024

Campus Ufo, (Universiteitsforum)
Sint-Pietersnieuwstraat 33-35, 9000 Gent

(= kant grote, brede gevlekte trap)

 

Parkeren kan in parking Sint-Pietersplein 
of parking Gent Zuid. Ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets.

Hoe doe je mee?
FVJ-230506-01.JPG
Hoe doe je mee_3x.png
Hoe doe je mee?

Inschrijving voor deelname aan het Feest Vrijzinnige Jeugd verloopt enkel via de leerkracht zedenleer van je school.

 

  • Je schrijft je met hulp van je ouder(s)/voogd en je leerkracht in vóór 1/12/2023.

  • In januari/februari ontvang je op school de infobrochure ‘Feestelijk’ en een inschrijvingsformulier voor de workshops.

  • Je duidt in de klas vóór 01/03/2024  enkele workshopkeuzes aan: kies je 3 favorieten. We proberen iedereen één van de gekozen workshops te laten volgen.

  • Duid ook aan of je samen met je ouders en andere gasten deelneemt aan de feestelijke receptie in de namiddag. Voor Feestelingen is die gratis, voor je ouders, vrienden en familie komt dit op € 15 per persoon. Jullie zijn ingeschreven voor de receptie zodra het geld is overgeschreven op de rekening van Feest Vrijzinnige Jeugd Gent vzw. De reservering voor de receptie (via het invulformulier) en betaling moet gebeuren vóór 5 april 2024. De betaling gebeurt via overschrijving op het rekeningnummer BE 15 0010 5623 6030 GEBABEBB van Het FVJ-Gent met vermelding ‘FVJ/naam feesteling + aantal volwassenen en kinderen’ (feesteling niet inbegrepen).

  • Kort voor het Feest ontvang je je deelnemerskaart. Daarop staat in welke workshop je zit.

  • De dag zelf meld je je met deze deelnemerskaart om 8:30 aan in het Ufo van de UGent, Sint-Pietersnieuwsstraat 33-35.

  • Om een mooie herinnering aan dit Feest te kunnen bewaren, worden er foto’s genomen van de feestelingen tijdens de workshops, de voorstelling en de receptie. Deze foto’s kunnen achteraf gebruikt worden op sociale media en/of op de website van FVJ Gent vzw. Indien je dit niet wenst, gelieve dit te melden via alexandra@geuzenhuis.be en de naam van de feesteling, school en leerkracht n.c. zedenleer door te geven aub.

BOL BRUIN_3x.png
KOPJE ORANJE_1_3x.png
Inschrijving receptie
©_GerbrichReynaert_965 kopie.jpg
BOL BRUIN_3x.png
Inschrijven receptie

Voor deelname aan de uitgebreide receptie met broodjes vragen we een bijdrage van € 15 per persoon (kinderen en volwassenen). Feestelingen nemen gratis deel aan de receptie.

 

Je bent ingeschreven voor de receptie na ontvangst van betaling op rekening BE15 0010 5623 6030 / GEBABEBB van het FVJ-Gent met vermelding ‘FVJ/naam feesteling + aantal volwassenen en kinderen’ (feesteling niet inbegrepen). Deadline inschrijving receptie: 5 april 2024.

Feestelingen die enkel naar het feest komen en NIET aan de receptie deelnemen, dienen dit aan te duiden op het inschrijvingsformulier.

 

Ouders en sympathisanten die ingeschreven zijn en reeds betaald hebben voor de receptie, dienen vóór de aanvang van de voorstelling aan de infostand ouders de polsbandjes voor de receptie af te halen. Enkel met een polsbandje krijg je toegang tot de receptie. De toegang tot het feest en de uitgebreide receptie met broodjes is gratis voor de feestelingen. Feestelingen hebben geen polsbandje voor de receptie nodig, familie wel.

BOL ROOS_3x.png
KOPJE ORANJE_1_3x.png
Attest klein velet
©_GerbrichReynaert_058.jpg
KOPJE ORANJE_3x.png
Attest Klein Verlet_3x.png
BOL ROOS_3x.png
Attest klein verlet

 

Afhankelijk van de sector waar je bent tewerkgesteld kan je mogelijks recht hebben op een dag verlof met behoud van loon. Voor een Feest Vrijzinnige Jeugd (12-jarigen), valt dit klein verlet samen met de dag van het feest.

Heeft het FVJ plaats op een zondag, een feestdag of een inactiviteitsdag (bv. een zaterdag), dan valt het klein verlet samen met de activiteitsdag die onmiddellijk voorafgaat of volgt op de dag van het feest. Dit attest verleent u aldus een vrije dag, te nemen op de dag vóór het Feest van de Vrijzinnige Jeugd Gent (vrijdag 3 mei), op de dag van het feest (zaterdag 4 mei) of de eerste werkdag na het feest (maandag 6 mei).

Ouders die een bewijs van deelname aan het feest voor hun werkgever wensen te bekomen (attest ‘klein verlet’), kunnen dit afhalen aan de infostand ouders op de dag van het feest in het UFO (om 8u30 of 11u15).

Voor een individueel (privé) Feest Vrijzinnige Jeugd heb je geen recht op een attest klein verlet.

 

BOL BRUIN_3x.png
Wie zijn we
©_GerbrichReynaert_977 kopie.jpg
KOPJE ORANJE_3x.png
Wie zijn wij_3x.png
KOPJE ROOS_3x.png
Wie zijn we

 

Het comité Feest Vrijzinnige Jeugd Gent, het Vrijzinnig Centrum Geuzenhuis, HuisvandeMens Gent, leerkrachten niet-confessionele zedenleer en sympathisanten werken samen om alle kinderen een bijzonder feest te bezorgen, met de steun van deMens.nu, de Centraal Vrijzinnige Raad en de Vrije Universiteit Brussel. Het Feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het IMD Oost-Vlaanderen.

Contact
FVJ-230506-65.JPG
BOL BRUIN_3x.png
KOPJE ORANJE_3x.png
Contact@3x.png
Contact

Bedankt voor uw inzending, wij antwoorden u zo snel mogelijk.

KOPJE BRUIN_3x.png
KOPJE ORANJE_1_3x.png
bottom of page